Potrebni davaoci krvi u Novom Sadu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Apr.2019, 17:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potrebni davaoci krvi u Novom Sadu

Zbog povećanih potreba u Zavodu za transfuziju krvi u Novom Sadu, neophodni su davaoci nulte negativne krvne grupe, a od jutros i A pozitivne.

U Zavodu sa transfuziju krvi Vojvodine, smanjene su zalihe nulte negativne i A pozitivne krvne grupe. S obzirom na to da nam predstoje praznici, u Zavodu apeluju na davaoce da doniraju krv.

"Nama su smanjene zalihe, nije da nemamo ovih krvnih grupa uopšte nego pričam o smanjenim zalihama, jer moramo da se pripremamo za narednu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nedelju za naredne predstojeće praznike koji su ove godine pali tako i uskršnji i poklopili se sa prvomajskim praznicima, zbog toga su nam dobrovoljni davaoci neophodni kontunuirano u našoj ustanovi i isto tako i na našim terenima", kaže Zorica Bjelić potparolka Zavoda za transfuziju krvi.

Davaoci krvi će biti potrebni i na terenima u toku sledeće nedelje, gde će čak 11 ekipa raditi po mestima u Vojvodini.

"Novosađani su izuzetni kao dobrovoljni davaoci krvi, mi imamo dosta razvijenu privredu i privatnih kompanija koje se sa nama uključuju u redovne akcije doborovoljnog davanja krvi i imamo državne insitutcije koje podržavaju ovakav vid davanaj krvi", ističe Bjelić.

U Zavodu za transfuziju dodaju i da procenat davanja krvi u Vojvodini varira od mesta do mesta, u Novom Sadu je oko 4 odsto, a u Inđiji i Bačkoj Palanci čak 6 odsto.

Podsećamo vas da krv možete dati u prostorijama Zavoda za transfuziju krvi u Hajduk Veljkovoj ulici, svakog radnog dana od 7 do 14 sati.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.