Pomoć socijalno ugroženima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Mar.2016, 06:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pomoć socijalno ugroženima

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin potpisaće u Kraljevu sporazum o saradnji sa Dobrotvornom fondacijom Srpske pravoslavne crkve "Čovekoljublje", čime će se obezbediti 52,5 miliona dinara za pomoć migrantima i našim građanima iz kategorije socijalno ugroženih.

Sporazum će omogućiti realizaciju donacije Katolik rilif servis (CRS), preko fondacije "Čovekoljublje", navodi se u saopštenju Ministarstva.

Uz pomoć Ministarstva >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Komesarijata za izbeglice i migracije Srbije, pružanje finansijske podrške migrantima i našim najugroženijim porodicama biće realizovano kroz platne kartice Poštanske štedionice.

Za socijalno ugroženo stanovništvo opštine Kraljevo obezbeđeno je pet miliona dinara, i to za izbegla i interno raseljena lica, korisnike socijalne pomoći, dečjeg dodatka i dodatka za pomoć i negu drugog lica.

Platne kartice će dobiti više od 800 porodica iz te opštine – većina jednokratnu pomoć u iznosu od 5.000 dinara, dok će porodice sa troje i više dece dobiti po 10.000 dinara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.