Pokuševski za RTV: Odluka o reprezentaciji u narednim danima (VIDEO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Maj.2021, 16:52

Pokuševski za RTV: Odluka o reprezentaciji u narednim danima (VIDEO)

Košarkaš Oklahome, Aleksej Pokuševski, tokom prethodnih 6 meseci nastupima u debitantskoj sezoni u NBA ligi, prijatno je iznenadio brojne ljubitelje košarke, sa obe strane Atlantika.

Kako se bliži kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre, sve su češća pitanja, da li će mladi Novosađanin biti u sastavu reprezentacije Srbije koja će početkom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << jula, u Beogradu, pokušati da overi vizu za Tokio.

Selektor olimpijskih vicešampiona, Igor Kokoškov, u sedište FIBA poslao je širi spisak igrača na koje računa za olimpijske kvalifikacije. Prema nezvaničnim informacijama, među odabranima nalaze se i svi naši igrači iz NBA lige.

U ekskluzivnom razgovoru za Radio-televiziju Vojvodine, 19-godišnji Pokuševski istakao je da mu je velika želja da debituje za naš seniorski tim, ali da još uvek ne zna da li će se to dogoditi krajem juna u Beogradu. On se nakon kraćeg odmora vraća u SAD, gde će razgovarati sa čelnicima Oklahome o budućim planovima.

“Iskreno nisam još odlučio ništa, ima i vremena, čujem se sa Kokoškovim, on me kontaktira, pričamo, i u toku sezone smo se čuli par puta i čestitao mi je. On je stvarno dobar pre svega čovek, odličan je trener, imao je odlične rezultate u prvoj sezoni u Evropi, tako da ja se sa njim čujem redovno i videćemo za odluku", rekao je Pokuševski.

Kvalikacioni turnir na programu je od 29.juna do 4.jula. Naša reprezentacija igraće u grupi A, sa selekcijama Filipina i Dominikanske republike. U grupi B su selekcije Italije, Portorika i Senegala. Samo najbolja ekipa na beogradskom turniru stiče pravo nastupa na Olimpijskim igrama u Tokiju.


Pogledaj vesti o: Košarka,   Japan

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Lengdonov naklon: Kad sam video monstruoznu Jugoslaviju i Bodirogu shvatio sam snagu evropske košarke

Izvor: MozzartSport.com, 23.Maj.2021, 14:53

“Mogao je komotno da igra u NBA ligi, a Jugoslavija je tih godina ima monstruozan tim“, rekao je nekada rasni strelac moskovskog CSKA..Od košarkaških početaka u Kaliforniji, do društva najvećih zvezda evropske košarke, od odlaska na Mundobasket 1998. s američkom reprezentacijom kao klinac...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.