Pet decenija PU Labud Pejović

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Okt.2014, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pet decenija PU "Labud Pejović"

Predškolska ustanova Labud Pejović iz Bečeja obeležila je pet decenija postojanja i rada. Mereno istorijskim aršinima to i nije puno ali, kada se zna da je za to vreme svoja prva znanja i veštine u njoj steklo petnaestak hiljada tada mališana danas zrelih ljudi onda sve dobija drugu dimenziju.

Pesmom, igrom, recitacijama i kratkim dramskim formama najmlađi Bečejci, zajedno sa svojim vaspitačima, proslavili su pedeset godina rada Predškolske ustanove Labud Pejović na >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sceni Zlatan Dorić Gradskog pozorišta Bečej. Bila je ovo prilika za mnoga podsećanja pa i za direktorku Slađanu Jović, koja je tri i po decenije radila kao vaspitačica.

"Moja prva generacija rođena je 1974. godine. Svi su uspešni i uvek me pozivaju na druženja. Ostali su mi u srcu. Zaista sam ponosna i na sve one druge generacije baš kao što je i svaka druga vaspitačica ponosna na tu svoju decu", sa nostalgijom priča direktorka Jović.

Iako je prva organizovana briga o deci u Bečeju zabeležena još 1881. godine tek osnivanjem Labuda Pejovića dotadašnji vrtići iz Bečeja i okolnih sela dobijaju moderniju formu u kojoj su za dobrobit dece i vaspitači stalno učili.

"Prethodni direktori i stručni saradnici staljali su akcenat na osavremenjavanje. Mnogo su ulagali u nas vaspitače da idemo na seminare i konkurse. Pratili smo svaki trend koji je došao u naš vrtić",– kaže direktorka Jović.

Za proteklih pet decenija kroz vrtiće Labuda Pejovića prošli su danas uspešni lekari, advokati, profesori, sudije, inženjeri, sportisti, ekonomisti, umetnici a pre svega roditelji čija deca stiču prva znanja u istim učionicama i igraonicama.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.