Otkazan pančevački karneval

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Sep.2014, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkazan pančevački karneval

Iako je bio najavljen za početak septembra jedanaesti „Internacionalni pančevački karneval“, ove godine neće biti održan.

Udruženje „Prijatelji Pančeva“ koje je, poslednjih deset godina, organizovalo ovu manifestaciju odustalo je od karnevala pre svega zbog nedostatka novca odnosno, kako kažu, izostanka podrške grada za njegovu organizaciju.

Još u oktobru prošle godine Udruženje građana "Prijatelji Pančeva" podnelo je zahtev za sredstva iz budžeta >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za organizaciju karnevala. Kao I za prethodni, konkurisali su za sredstva namenjena gradskim manifestacijama koja organizuju udruženja građana. Preko ovog konkursa prošle godine dobili su 1.700.000 dinara.

"Ove godine ni paru. Obrazloženje je bilo da Međunarodni pančevački karneval nije kulturna manifestacija, i da bi trebalo da se prijave na drugi konkurs, i da mogu računati na iznos od 500.000 dinara kojim bi platili zaposlene u preduzećima i ustanovama koja bi pružala tehničku podršku karnevalu ali ne i smeštaj karnevalskih trupa iz Srbije i inostranstva, odnosno oko 3.000 ucesnika", objašnjava Zorana Vladu predsednica Udruženja “Prijatelji Panceva”.

Iz gradskog sekretarijata za privredu, poručuju da grad zeli karneval ali da zbog manjeg budzeta - nije bilo moguće izdvojiti više od skromnih 500.000 dinara.Ipak, ponuđena je i druga vrsta pomoći, logistička podrška, režijske usluge gradskih ustanova kulture i javnih komunalnih preduzeća. Grad, takođe, već godinama plaća i članarinu Federaciji evropskih karnevalskih gradova.

"Prijatelji Pančeva” ne odustaju od karnevala, kažu da će sledeće godine ponovo konkurisati za novac iz gradskog budžeta ali da traže I druge načine kako bi Međunarodni pančevački karneval bio održan naredne godine. Karneval u Pančevu je prvi i najveći međunarodni karneval u Srbiji sa oko 3.000 učesnika, sa besplatnim programom i pratećim događanjima koji u dva dana poseti oko 100.000 ljudi. Prvi je član Federacije evropskih karnevalskih gradova i nalazi se na karnevalskoj mapi sveta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

PA: Nema para za karneval

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Sep.2014

Iako je bio najavljen za početak septembra jedanaesti „Internacionalni pančevački karneval“, ove godine neće biti održan...Udruženje „Prijatelji Pančeva“ koje je, poslednjih deset godina, organizovalo ovu manifestaciju odustalo je od karnevala pre svega zbog nedostatka novca odnosno, kako...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.