Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 03.Dec.2023, 14:19

Novi Sad – Grad bez barijera za osobe sa invaliditetom

NOVI SAD – Danas obeležavamo Međunarodni dan osoba sa invaliditetom, značajan datum koji se obeležava od 1992. godine, kada je Generalna skupština UN usvojila rezoluciju pozivajući sve zemlje da posvete pažnju ovom danu. Milijardi procenjenih osoba sa invaliditetom širom sveta, što čini 15% svetske populacije, Republika Srbija pridružuje se sa oko 800.000 osoba sa nekim […]
Vest Novi Sad – Grad bez barijera za osobe sa invaliditetom objavljena je na sajtu Vojvodina uživo.

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SVETSKI DAN OSOBA SA INVALIDITETOM Blic TV istražuje: Koji su najveći problemi sa kojima se susreću (VIDEO)

Izvor: Blic, 03.Dec.2023

U Srbiji se danas obeležava Svetski dan osoba sa invaliditetom. U svetu oko 15 % svetske populacije živi sa nekim oblikom invaliditeta, a u budućnosti, taj broj biće još veći. Samo u Srbiji taj broj prelazi 800.000. Pristupačnost i zapošljavanje najveći su problemi sa kojima se oni suočavaju.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VojvodinaUzivo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VojvodinaUzivo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.