Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jul.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova preduzeća za prekobrojne "komunalce"

NOVI SAD - U novosadskim javnim preduzećima je između 30 i 50 odsto zaposlenih višak, procenjuju nove gradske vlasti. Revizija poverena revizorskoj kući "Vinčić".

Novi saziv gradske vlasti će u potpunosti radefinisati politiku razvoja Novog Sada kako bi se otklonio nastali zastoj u protekle tri godine radikalske vlasti, izjavio je Aleksandar Jovanović, predsednik Skupštine grada na konferenciji za novinare.

Prema rečima Jovanovića to će podrazumevati >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << racionalizaciju u radu gradskih preduzeća od kojih najveći broj posluje sa gubitkom, a gradski budžet će ubuduće biti razvojni, umesto dosadašnje prakse da se gubici nadoknađuju subvencijama koja su činila bezmalo polovinu gradskog budžeta.

Višak zaposlenih u javnim gradskim preduzećima, koji se, prema proceni nove gradske vlasti kreće između 30 i 50 odsto, biće rešavan osnivanjem novih gradskih preduzeća, ali i postepenim smanjivanjem broja zaposlenih, uz brigu o njihovom socijalnom položaju.

Predsednik Skupštine grada je najavio i da će gradske vlasti otpočeti pregovore o izmenama kolektivnog ugovora zaposlenih u komunalnoj privredi grada iz 2001. godine, budući da on u znatnoj meri opterećuje poslovanje gradskih preduzeća.

Revizija rada gradske uprave i preduzeća je, kako je izjavio Jovanović, nakon tendera, poverena revizorskoj kući "Vinčić".

Grad Novi Sad je ustanovio i komisiju koja će raditi na usklađivanju Statuta grada sa Zakonom o lokalnoj samoupravi, saopštio je predsednik gradske skupštine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

U gradskim preduzećima višak 30-50 odsto zaposlenih

Izvor: 24sata, 23.Jul.2008, 01:37

Javno-komualna preduzeća čiji je osnivač novosadska skupština proteklih godina su poslovala sa velikim gubicima, izjavio je predsednik gradskog parlamenta Aleksandar Jovanović. On je na jučerašnjoj konferenciji za novinare, održanoj povodom 30 dana rada novog saziva Skupštine grada, rekao da...

Nastavak na 24sata...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.