NIČU MILIONSKI PARKOVI

Izvor: Kurir, 04.Apr.2008, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NIČU MILIONSKI PARKOVI

SUBOTICA - Direkcija za izgradnju opštine Subotica planira za proleće, čim vremenske prilike dozvole, da obnovi stare i podigne nove zelene površine i cvetne leje.

- Najveći i najznačajniji posao koji nas ovih dana očekuje svakako je podizanje parka u naselju Prozivka - kaže Olivera Trklja-Lukić, rukovodilac odseka zelenila u Direkciji.

Ona dodaje da će se u njemu zasaditi oko tri stotine mladih stabala raznovrsnog drveća, ukrasnih četinara i lišćara, zatim preko >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << dve hiljade dekorativnog lisnog i cvetajućeg žbunja i šiblja, oko hiljadu sadnica ruža i pet hiljada strukova cveća. Biće to prekrasna oaza za odmor i rekreaciju građana. Formiranje parka na Prozivki koštaće oko dva miliona dinara, a izdvojena su značajna sredstva i za rekonstrukciju parkovske površine na Trgu Paje Jovanovića u Aleksandrovu, kao i ozelenjavanje centra Čantavira, a takođe i za revitalizaciju velikog parka u Starom Žedniku. U sklopu rekonstrukcije središta Čantavira, od ukupno deset miliona dinara, tri miliona će biti namenjena za zelenilo. Svoje mesto su dobile i mesne zajednice, kojima će biti dodeljen sadni materijal i prepušteno da ga same iskoriste na najbolji mogući način.

- Sa zahtevom da dobiju sadnice i biljni materijal raznih vrsta obratilo nam se dvadeset mesnih zajednica. Izašli smo im u susret i svaka će, u zavisnosti od konkretnih potreba, dobiti mladice, šiblje i cveće u vrednosti od 30.000 do 50.000 dinara, s tim da sami organizuju i transport i radnu akciju u kojoj će ozeleniti površine po svojoj želji - kaže Olivera Trklja-Lukić.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.