Mario Biondi, dva koncerta u Beogradu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Feb.2016, 10:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mario Biondi, dva koncerta u Beogradu

Italijanski princ soul i džez muzike, Mario Biondi, održzaće 9. i 10. marta koncerte u Beogradu u organizaciji kluba Bitefartcafe, a u saradnji sa Italijanskim institutom za kulturu.

Kada se spomene italijanska muzika, prvo na šta pomislite je sigurno italijanski pop, Sanremo i izvođači poput Erosa Ramacotija, Ticijana Fera, Laure Pauzini i Ane Okse . Druga misao su, verovatno, italijanski klasičari. Ipak, jedno ime sa ovih prostora, odjeknulo je svetskom muzičkom scenom, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << a ne pripada nijednom od gore navedenih muzičkih žanrova.

Mario Biondi, najtamniji glas Italije i sada već svetska soul - džez ikona, osvežio je mejnstrim scenu i vratio nas u vreme starih džez i ritam i soul izvođača, mešajući ove i druge srodne žanrove, na sebi svojstven način. Biondijev vokal često porede sa Beri Vajtom, a on u šali najčeššće skromno odgovori:

"Obožavam Berija. Ali nikada mu niko neće biti ravan. Ja nisam Beri Vajt, samo sam "Very White".

Popularnost među našom publikom već je dokazao pre godinu i po dana, gostujući kao najveća zvezda prvog izdanja "Musicology festivala". Njegov dubok i topao vokal je osvojio posetioce festivala na Kalemegdanu, koji su tražili da organizator obeća da će užitak ubrzo ponoviti.

Biondi je u meduvremenu snimio nov album, pod imenom "Beyond", sa koga se već izdvojilo nekoliko pesama i koji će premijerno predstaviti publici u Srbiji, na ova dva koncerta.

Osim novih pesama, publika će uživati i u dobro poznatim hitovima sa prethodnih albuma, kao što su: "This is what you are", "What have you done to me", "Shine on" i „"Deep space".

Karte se mogu kupiti na svim prodajnim mestima Eventima i ddtickets, kao i u Novom klubu Bitefartcafe. Promotivna cena karte je 1500 dinara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.