Ja biram: Narodna igra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Apr.2019, 04:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ja biram: "Narodna igra"

Poznata i prepoznatljiva kao škola posebnog ambijenta i atmosfere, Baletska škola u Novom Sadu već petnaest godina neguje Odsek za narodnu igru za koji znaju pravi zaljubljenici u folklor. 

Većina učenika sa ovog odseka dugogodišnji su članovi mnogih kulturno-umetničkih društava i poručuju da scenu, svetla i aplauze publike ne bi menjali za mnoge druge stvari, zbog čega svakodnevno predano uče i vežbaju pohađajući neke od predmeta poput tradicionalnog pevanja i igranja, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << etnomuzikologije, solfeđa, ali i časove klasičnog baleta.

Ko se još ne seća "muka" zvanih palatalizacija, sibilarizacija ili jotovanje? Gramatika kao sastavni deo završnog ispita iz srpskog jezika mnogim malim maturantima stvara probleme, pa ćemo se u ovoj emisiji posvetiti razjašnjavanju upravo tih pojmova.

Tinejdžerke Mila i Sara polemisale su o načinima kako se formira karakter, od čega sve to zavisi i kako nadograđivati sebe kroz jačanje samopouzdanja...

Nedelja, 14. april, RTV1, 9,25 časova

Urednica emisije: Vesna Konja

U ulogama tinejdžerki: Sara Makragić i Mila Pajić

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.