JKP Stan dobilo dodatno obezbeđenje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jul.2008, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JKP "Stan" dobilo dodatno obezbeđenje

NOVI SAD - Nakon pokušaja provale u JKP "Stan", koje se desilo u noći između petka i subote, nije bilo novih pokušaja "upada" u ovo gradsko preduzeće, potvrdio je za "Dnevnik" direktor "Stana" Dragoslav Gavrančić. On nije želeo dodatno da komentariše nemili događaj za vikend, rekavši da pripremaju konferenciju za novinare koja će biti posvećena upravo nedavnoj provali.

On je kazao da je od pokušaja provale unajmljena agencija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za obezbeđenje čiji zaposleni dodatno čuvaju zgradu "Stana", te da je i policija pojačala patrole oko preduzeća. Gavrančić je kazao da su i vrata kroz koja je ušao provalnik odmah zamenjena.

Prema nekim nezvaničnim informacijama, provalnik je tačno znao na koji ulaz treba da uđe, jer je reč o ulazu na koji se ne motri toliko često i čija vrata su često otključana, čak i tokom noći. Ipak, koliko ovo upućuje na zaključak da se ciljano išlo na krađu posebne dokumentacije, te da je lopovu precizno objašnjeno gde da "upadne" za sada niko neće zvanično da komentariše, jer je istraga o ovom slučaju u toku.

Podsetimo, kancelarija "Stana" bila je na meti lopova u subotu nešto pre četiri ujutro. Krađu je, pak, sprečio dežurni vatrogasac koji je čuo buku i zatekao provalnika kako, nakon što je već ušao u preduzeće, pokušava da provali i u pomenutu kancelariju. Vatrogasac je pokušao da spreči provalnika da pobegne, ali mu je ovaj zapretio pištoljem i utekao. Potom je u "Stan" pozvana policija, koja je obavila uviđaj i uzela opis provalnika

"Stan" se bavi održavanjem stambenih i poslovnih objekata, i to onih zgrada sa kojima ima zaključen ugovor. U ove poslove spada održavanje i popravka kućnih instalacija, kao što su vodovodne cevi, cevi za grejanje, popravka radijatora... Pored toga, "Stan" obavlja i građevinske radove kao što su nadogradnja objekata ili obnova fasada.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.