Hanina nada za pomoć deci sa invaliditetom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Jul.2020, 19:52

"Hanina nada" za pomoć deci sa invaliditetom

Nakon što je njihovoj ćerki Hani 2007-me godine dijagnostikovan autizam, Jelena je sa suprugom odlučila da osnuje organizaciju pod nazivo "Hanina nada". U želji da pomognu deci sa invaliditetom, otvorili su potpuno besplatan boravak, u kojem svake druge subote na nekoliko sati, roditelji mogu da ostave dete na čuvanje, i pronađu malo vremena za sebe.

Udruženje "Hanina nada" do sada je organizovalo 10 kampova za decu sa invaliditetom, brojne radionice za roditelje, a budući >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da su odlično upoznati sa svim izazovima koje nosi odgajanje takve dece, otvaranje boravka, čini se kao logičan korak.

Deca imaju na raspolaganju didaktičke igračke, bojanke, senzornu sobu, nadzor socijalnih radnika i defektologa, ali ništa od toga ne bi bilo moguće bez nesebične pomoći mnogobrojnih volontera.

Usled epidemioloških okolnosti, broj dece je ograničen, a Jelena se nada, da će se humanost proširiti, i da će što više udruženja slediti njihov primer.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.