Festival filantropije u Novom Sadu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Okt.2018, 00:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Festival filantropije u Novom Sadu

Fondacija Ana i Vlade Divac u Beogradu i Novom Sadu organizovala je petodnevni Festival filantropije s idejom da se podigne svest o solidarnosti i kulturi davanja u društvu. Tim povodom, u Novom Sadu je organizovana filantropska tura- Stazama zadužbinara.

Putovanje u prošlost sa ciljem da se dela velikih filantropa ne zaborave i da svima nama posluže kao inspiracija u darivanju, počelo je na Trgu slobode i nastavilo se šetnjom kroz centar grada. Nezaboilazna stanica svakako >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je bila Matica srpska za koju se vezuju imena mnogih dobrotvora, poput Save Tekelije i Marije Trandafil.

Festival filantropije nastao je u okviru Projekta „Unapređenje okvira za davanje" koji realizuje Koalcija za dobročinstvo predvođena Fondacijom „Ana i Vlade Divac".

ini se da su u šetnji svi bili zadovoljni, jer su darovali svoje vreme, kako bi očuvali istoriju, sećanje na velike dobrotvore i duh darivanja, koji verujemo živi u svakome od nas. Na nama je da se potrudimo da tako i ostane.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.