Dobra saradnja Srbije i Republike Togo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Maj.2019, 12:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dobra saradnja Srbije i Republike Togo

U okviru zvanične posete Republici Togo, prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se sa najvišim zvaničnicima te zemlje. Ministar Dačić imao je odvojene susrete sa predsednikom Faure Gnasingbom i sa svojim kolegom, ministrom spoljnih poslova, Robertom Dusijem.

Ministar Dačić i najviši zvaničnici Republike Togo razgovarali su o bilateralnim odnosima dve tradicionalno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prijateljske zemlje, kao i razvijanju saradnje u brojnim oblastima, naročito ekonomske saradnje.

Takođe, ministar Dačić i šef diplomatije Republike Togo su potpisali Memorandum o razumevanju između Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije i Ministarstva inostranih poslova Republike Togo.

"Ovo je bio veoma važan sastanak za odnose Republike Srbije i Republike Togo.

Srbija je sukcesor Jugoslavije i treba se podsetiti izuzetno dobrih odnosa koje je Jugoslavija u vreme Tita imala sa Togom, uključujući i sa ocem sadašnjeg predsednika.

Želimo da obnovimo i da razvijamo naše dobre odnose. Želimo da jačamo našu ekonomsku saradnju, da razvijamo saradnju u oblasti obrazovanja – da dajemo stipendije studentima iz Togoa.

Takođe, želimo da uvažavamo naše međusobne interese i da jedni druge podržavamo na međunarodnoj sceni.

Na današnjem sastanku, uputio sam i poziv predsedniku Togoa da na jesen poseti Srbiju.

Glavni rezultat ove posete jeste naša obostrana saglasnost da razvijamo stratešku saradnju između naše dve tradicionalno prijateljske zemlje", izjavio je šef srpske diplomatije nakon sastanaka u Togou.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Razvijati odnose sa Republikom Togo

Izvor: Danas, 19.Maj.2019

U okviru zvanične posete Republici Togo, potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se sa najvišim zvaničnicima te zemlje, saopštilo je danas Ministarstvo spoljnih poslova. Članak Dačić: Razvijati odnose sa Republikom Togo se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.