Dan održive mode u Novom Sadu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Dec.2019, 13:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dan održive mode u Novom Sadu

Novogodišnji modni market i panel diskusija pod nazivom "Održiva moda – trend ili potreba?“ u organizaciji bloga Svilene Bube održaće se u petak, 13. decembra u 17 sati u kreativnom centru "Prostor", Beogradska 11, Petrovaradin.

Spora moda predstavlja odgovor na prekomerni konzumerizam koji nam plasiraju veliki brendovi, ostavljajući posledice na Planetu, ljude i životinje. U poslednje vreme sve više proizvođača odbacuje princip brze mode i okreće se održivijem načinu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << izrade odeće, kao i svesti o očuvanju životne sredine.

Ovaj pokret podstiče ljude da kupuju manje garderobe većeg kvaliteta, ali i da podrže lokalne umetnike i dizajnere koji brinu od kojih materijala i na koji način kreiraju odeću. O ovoj temi se još uvek ne govori glasno, i pored toga što je modna industrija današnjice postala drugi po redu zagađivač Zemlje.

Zbog toga blog „Svilene Bube“ organizuje događaj na kojem će moći da se diskutuje o onome o čemu nemamo priliku da čitamo u komercijalnim modnim magazinima i blogovima.

U okviru panel diskusije „Održiva moda – trend ili potreba“ govoriće autorke podkasta i radio emisije „F.fm“ na Radio Aparatu Marija Radaković i Dunja Jovanović, kao i urednice magazina „Amplitude“ Jasna Stanić i Bojana Vojnović. Jasnu ćemo čuti i iz ugla kreatora, zajedno sa njenom koleginicom Dijanom Bešlin sa kojom stoji ispred brenda „ГЕНЕРАЛШТАБ“, a svoje mišljenje će izneti i Ana Vlatković, ekološkinja i autorka bloga „Gourmana“

Na Novogodišnjem marketu bloga „Svilene Bube“ svoje kreacije izlagaće lokalni dizajneri brendova: Marinush, ЛЕЏИТ, Heart Shaped Dolls, ГЕНЕРАЛШТАБ, Viviana Schmidt, HeartCore, Aljaska, Nanovo, Melange Vintage i Lowcost Luxe.

Događaj počinje u 17 časova, nakon čega slede koktel dobrodošlice i panel diskusija, posle koje će posetioci moći da se upoznaju sa ponudom izlagača i iskoriste pogodnosti promotivnih cena.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.