Bolonja ili tradicija?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Dec.2014, 21:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bolonja ili tradicija?

Ispitivanje kvaliteta studiranja na Pedagoškom fakultetu u Somboru ''Quo Vadis Bolonjo'' pružilo je zanimljive zaključke u vezi pitanja da li je tradicionalno učenje bolje od Bolonjskog nastavnog procesa.

U zaključcima ovog istraživanja koje je večeras porezentovano u Studentskom domu ‘’Dr Zoran Đinđić’’ u Somboru zaključeno je da je su studenti tradicionalne nastave bili bolje upućeni u rad drugih fakulteta u zemlji i inostranstvu, zadovoljniji su bili kvalitetom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << predavanja i vežbi, zadovoljniji su bili opremljenošču biblioteke i smatraju da se pripremao kvalitetniji kadar.

U Bolonjskom programu veći se značaj daje evaluaciji nastavnog rada , veći je broj nastavnih predmeta, ali su veći i troškovi studiranja.

Na osnovu ovog istraživanja radna grupa koja je vršila istraživanje donela je nekoliko preporuka, uz ogradu, da su rezultati samo polazna osnova za jedno svestranije i dublje istraživanje. Preporuka je da se pojača intezitet saradnje sa fakultetima u zemlji i inostranstvu, motivisati studente da intezivnije učestvuju u međunarodnim razmenama, uskladiti predavanja i vežbe na fakultetu, ispitati potrebe studenata Pedagoškog fakuleteta , ispitati kriterijume ocena na fakultretu, pružiti veću podršku studentima u izradi samostalnih radova, smanjiti pojedinačne i ukupne troškove studija kao i unaprediti kvalitet saradnje sa organizacijama civilnog društva.

Istraživanje je realizovao Somborski edukativni centar uz finansijsku podršku Sekretarijata za nauku i tehnološki razvoj AP Vojvodine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.