Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Apr.2008, 07:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bioskop za slepe i slabovide

SUBOTICA - Art bioskop „Aleksandar Lifka" organizovaće u subotu prvu projekciju filmova za slepe i slabovide. Članovi subotičkog Udruženja slepih i slabovidih moći će da prate 20 filmova uz govorno objašnjenje radnje, a prvi na programu je „Noć na zemlji" Džima Džarmuša. Subotica je drugi grad u zemlji, odmah posle Beograda, u kom će raditi bioskop za slepe

"Zahvaljujući Udruženju slepih „Homer" iz Beograda i Branku Matiću, njihovom predsedniku, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u mogućnosti smo da i našim sugrađanima koji ne mogu da vide omogućimo da ipak dožive film, gotovo u potpunosti. Članovi Udruženja doći će u pratnji, a zatim će preko slušalica istovremeno čuti glasove profesionalnih spikera koji čitaju titlove, naratora koji opisuje scene, ali i osnovni ton glumaca i muzike iz filma.

Filmovi su adaptirani, sinhronizovani i prilagođeni slepim i slabovidim osobama", rekla je Edit Laslo, direktorka Art bioskopa „Aleksandar Lifke".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.