Besplatne knjige putnicima GSP-a

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Sep.2022, 20:30

Besplatne knjige putnicima GSP-a

U susret osmoj regionalnoj književnoj konferenciji „Book talk“, kompanija Color media communications organizovala je Nedelju knjige u Novom Sadu, u okviru koje sprovodi akciju deljenja knjiga u gradskom prevozu.

Kada ste poslednji put u gradskom prevozu čitali knjigu? U većini slučajeva prilikom ulaska u autobus, možemo da primetimo nekoliko pognutih glava fokusiranih na mobilni telefon, što dokazuje da svedočimo prevelikoj zastupljenosti modernih tehnologija.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
U cilju promovisanja kulture čitanja, preko tri stotine naslova biće podeljeno Novosađanima na autobuskom stajalištu ili u gradskom prevozu. Putnike koje volonteri, od ponedeljka do srede zateknu sa knjigom na nekom od stajališta, gde se ukrštaju gradske i prigradske linije, na poklon će dobiti novu knjigu, kako bi vreme u prevozu upotpunili na najkvalitetniji način.

"Danas delimo knjige na autobuskoj liniji broj osam, naše volonterke će svima onima koje zateknu podeliti knjige. Startna pozicija nam je ispred TC „Bazar“. U toku sutašnjeg dana, knjige delimo na autobuskom stajalištu kod linije broj sedam, kod Železničke, odnosno autobuske stanice i prekosutra knjige delimo na autobuskoj stanici, odnosno na okrenici dvojke na Novom Naselju i u autobusu boj dva, dakle na autobuskim linijama dva, sedam i osam", rekla je Maja Guzijan.

Osma regionalna konferencija „BOOK TALK“ očekuje nas u četvrtak i petak u prostorijama Galerije Matice srpske, Spomen zbirke Pavla Beljanskog i Poklon zbirke Rajka Mamuzića. Najpoznatiji pisci, izdavači i književni kritičari u regionu polemisaće o aktuelnim temama iz oblasti književnosti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.