Beba nasledila mamina antitela

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Avg.2020, 08:28

Beba nasledila mamina antitela

Beba, čija je majka M. J. pobedila korona virus samo nekoliko dana pre porođaja u bolnici u Vranju, negativna je na Kovid 19, ali su analize pokazale da ima antitela.

"Beba je najverovatnije nasledila mamina antitela. Kod beba te starosti stvari se gledaju iz tog ugla. Mnogo je enigmi oko Kovida i trudnoće, kao i postporođajnog perioda i dojenja. Mi se trudimo da svaki slučaj posmatramo pojedinačno i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ono što je najvažnije da nam sve majke i bebe budu dobro", kaže načelnica vranjske Ginekologije Gordana Đordević.

Majka je u devetom mesecu trudnoće zaražena, ali nije imala nikakve simptome, dok se njen suprug razboleo pre nje i uspeo da pobedi virus.

Porodila se pre nekoliko dana prirodnim putem i na svet donela krupnog dečaka, prenose Večernje novosti.

U kovid-porodilištu u Vranju su do sada testirane tri novorođene bebe i sve tri su bile negativne.
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.