Barija – kapija vremena (RTV1) 13.30

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Apr.2023, 02:04

Barija – kapija vremena (RTV1) 13.30

Barija je lokalni naziv mesta Bagerija, u blizini Palerma, rodnog mesta reditelja Đuzepa Tornatorea. Torenuovovi su porodica pastira koji već generacijama žive i rade u Bariji. Radnja filma prati živote tri generacije ove porodice: pastira Čiča, njegovog sina Pepina, koji postaje član Komunističke partije i unuka Pjetra. 

U godinama pred Musolinijev uspon, porodica je često radila za don Đakinta, lokalnog bogataša, koji je često koristio svoju poziciju i moć da iskorišćava >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << druge. Mali Pepino Torenuova, još kao dečak oseća duboku društvenu nepravdu i kako godine prolaze, mladić postaje strastveni pobornik promena, koje neminovno dolaze. Kad odraste, Pepino se zaljubljuje u predivnu Maninu. Oni se venčavaju i zasnivaju porodicu uprkos protivljenju Manininih roditelja. Dok se Pepino pridružuje lokalnoj komunističkoj partiji, kako bi svojim seljanima pomogao da bolje žive, mi kroz njegove oči pratimo važne istorijske događaje, ali i uspon i pad njegove porodice i mesta u kome živi.

BARIJA – KAPIJA VREMENA

Barria

RTV/1 ponedeljak, 17. april u 13.30

Žanr: komedija, drama, istorijski

Scenario: Giuseppe Tornatore

Režija: Giuseppe Tornatore

Glavne uloge: Francesco Scianna, Margareth Madè, Raul Bova, Angela Molina, Lina Sastri

Godina proizvodnje: 2009.

Zemlja proizvodnje: Italija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.