Akademac: Institut za veštačku inteligenciju (RTV1, 12.55)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Feb.2022, 05:31

Akademac: Institut za veštačku inteligenciju (RTV1, 12.55)

Ukratko, AI je nauka za stvaranje inteligentnih računarskih programa i mašina u pokušaju da imitira ljudske nivoe inteligencije. U okviru državne strategije razvoja veštačke inteligencije, naša zemlja je osnovala prvi Institut koji će se baviti istraživanjima njene primene u različitim oblastima.

Koji je cilj rada Instituta za veštačku inteligenciju sa sedištem u Novom Sadu?

Da li su vrata ove ustanove otvorena za mlade stručnjake ali i za studente? >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Gde se u Srbiji primenjuje veštačka inteligencija?

Sa kojom zemljom imamo najbolju saradnju na ovom polju?

Da li će veštačka inteligencija promeniti, manje više sve što radimo kao i način na koji danas živimo?

Na ova i mnoga druga pitanja odgovaraju: Dubravko Ćulibrk, direktor Instituta za veštačku inteligenciju i Slobodan Ilić, stariji istraživač instituta.

Putem skajpa u emisiju se uključujeprof.dr Dejan Pajićsa odseka za psihologiju koji će govoriti o uticaju ovih promena na psiho-socijalni život čoveka.

Prostor rezervisan za rubriku posvećujemo inovacijama koje će poboljšati učenje anatomije studentima medicine.

Urednica i scenaristkinja: Tamara Burević

Režija: Nedeljko Budak

Voditelji: Milica Stolica i Miloš Kuvelja

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.