Žrtve stampeda u Indiji

Izvor: RTS, 15.Jan.2011, 11:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žrtve stampeda u Indiji

Najmanje 102 osobe su poginule, a 44 povređene u stampedu u Indiji, koji je nastao posle autobuske nesreće za vreme verske proslave.

U stampedu na jugu Indije najmanje 102 osobe su poginule, a 44 su povređene. Stampedo je nastao posle autobuske nesreće za vreme jedne verske proslave, preneli su indijski mediji.

Nesreća se dogodila u planinskoj oblasti indijske države Kerala za vreme hodočašća u hram Sabarimala, javila je indijska televizija NDTV. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

Televizija je navela da je vozač autobusa izgubio kontrolu i uleteo u grupu ljudi.

"Autobuska nesreća je izazvala veliku paniku hodočasnika koji su počeli da se guraju i beže", izjavio je lokalni zvaničnik Radžendra Nair.

Hinduistički hram u Kerali godišnje poseti oko četiri miliona ljudi. Prema običaju hodočašća, vernici peške svake godine u grupama ide ka hramu.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.