Izvor: B92, 12.Apr.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Znao sam da će se otkriti snimak"

Beograd -- Optuženi Pero Petrašević negirao da je ranije pretio svedoku Dušku Kosanoviću zbog video-kasete sa snimkom zločina.

U nastavku suđenja pripadnicima jedinice Škorpioni za ubistvo šestorice srebreničkih muslimana jula 1995. u Trnovu, u Bosni, Petrašević je rekao da je Kosanovića tražio samo da bi ga "informativno" pitao da li su tačne glasine da snimak zločina namerava da proda Haškom tribunalu.

Prema njegovim rečima, Kosanović mu je rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da priče o tome nisu tačne, jer bi takvim postupkom ugrozio i svog brata Milorada Momića, koji je takođe učestvovao u ubistvu.

"Znao sam da je pitanje dana kada će pravosuđe doći do tog snimka, jer sam imao informaciju da je kaseta snimljena u neverovatnih 300 primeraka", rekao je Petrašević, komentarišući tvrdnju svedoka da mu je pretio i da ga se zato plaši.

Kosanović je predao video-kasetu sa snimkom zločina direktorki Fonda za humanitarno pravo Nataši Kandić, a Tužilaštvo je na osnovu tog snimka podiglo optužnicu protiv pripadnika jedinice Škorpioni. Suđenje je nastavljeno, bez prisustva javnosti, saslušanjem još jednog svedoka, koji iskaz daje iz Haškog tribunala putem video-linka.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.