Živković: Potrebna promena Ustava

Izvor: RTS, 10.Okt.2014, 15:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Živković: Potrebna promena Ustava

Lider Nove stranke Zoran Živković smarta da je potrebno promeniti Ustav, ali da to ne treba činiti na osnovu "trulih kompromisa".

Zoran Živković je, odgovarajući na pitanja novinara u Skupštini Srbije, rekao da je aktuelni Ustav prepun rešenja koja su se pokazala kontradiktornim, nedovoljno dobrim i da ograničavaju neke delove društvenog života, ukazujući pritom na preambulu koja se odnosi na Kosovo, a koja je, kako kaže, sada opterećenje.

"Dakle, kao što >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ta preambula nije sačuvala Kosovo, neće nam to sačuvati ni poseta Vladimira Putina, niti će nam Kosovo sačuvati poklanjanje još neke Petrohemije, kao što je poklonjen NIS Rusima. Kosovo je izgubljeno lošom politikom u 90-tim godinama kada je (Slobodan) Milošević to pitanje prvo prebacio na odlučivanje međunarodnim faktorima, a onda i potpisao ono što je bila neminovnost, a to je da Kosovo više nije pod kontrolom Beograda", rekao je Živković, prenosi Tanjug.

Naglasio je da Ustav treba menjati i da tom poslu treba pristupiti ozbiljno.

"Ustav jedne zemlje ne sme da se donosi većinom u parlamentu, ne sme da se donosi na osnovu trulih kompromisa, nego mora da bude takav da bude što šire prihvaćen i da bude jedan osnovni pravni akt koji će trajati mnogo duže, a ne kao ovaj Ustav o kome sada govorimo", naveo je Živković.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Živković: Potrebna promena Ustava

Izvor: Blic, 10.Okt.2014

Lider Nove stranke Zoran Živković izjavio je danas da je potrebno promeniti Ustav, ali da to ne treba činiti na osnovu „trulih kompromisa“...Živković je, odgovarajući na pitanja novinara u Skupštini Srbije, rekao da je aktuelni ustav prepun rešenja koja su se pokazala kontradiktornim, nedovoljno...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.