Zatvorena biračka mesta u Odžacima

Izvor: Blic, 15.Dec.2013, 22:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zatvorena biračka mesta u Odžacima

Sva biračka mesta na lokalnim izborima u beogradskoj opštini Odžaci zatvorena su večeras na vreme, u 20 sati.

Prema podacima izbornih štabova Srpske napredne stranke i Demokratske stranke izlaznost na današnjim lokalnim izborima u Odžacima bila je nešto preko 66 procenata.

U Izbornom štabu naprednjaka rečeno je da je dvadesetak minuta pre zatvaranja biračkim mesta izlaznost bila 65, 23 odsto te da se očekuje da će konačna izlaznost biti između 66 i 67 procenata.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Sličnim podatkom barataju i u Izbornom štabu Demokratske stranke gde je Tanjugu rečeno da je izlaznost 65 procenata, s tim što nemaju konačne podatke za nekih 20 odsto biračkih mesta pa će, kako su rekli, i po njima konačna izlaznost biti oko 66 procenata.

Na izborima u Odžacima pravo glasa imalo je 26.966 birača koji su glasali za 10 izbornih lista.

Na lokalnim izborima u Odžacima u Vojvodini građani su se danas opredeljivali između deset izbornih lista, i to Demokratske stranke, Saveza vojvođanskih Mađara, Srpske demokratske stranke, kao i Srpske radikalne stranke.

Među listama je i koaliciona pod nazivom "SNS - Aleksandar Vučić", koju pored Srpske napredne stranke čine Narodni pokret "Dinara-Drina-Dunav", i Srpski pokret obnove, SDPS, Pokret socijalista i Stranka vojvođanskih Slovaka.

Građani su mogli da glasaju i za Ujedinjene regione Srbije, Liberalno-demokratsku partiju, listu "Zemlja - naša sigurnost", koalicioni "Patriotski blok" i listu Socijalističke partije Srbije sastavljenu od PUPS-a, Jedinstvene Srbije, Slovačke stranke i Udruženja Krajišnika.

Skupština opštine Odžaci ima ukupno 27 odbornika, a priliku da glasa imalo je oko 27.000 birača. Izbore u Odžacima danas su obeležili incidenti na više biračkih mesta, kao i napadi na novinare.

Dva incidenta

Portparolka somborske policije Mirjana Cvijanović kazala je da su se tokom izbornog dana dogodila dva incidenta zbog kojih je policija intervenisala i da su se oni desili u Bogojevu i Bačkom Gračacu, te da je povod za sve intervenije bilo narušavanja javnog reda i mira.

Dodala je da policija nema još nikakvu informaciju u vezi sa dojavama o kupovini glasova, a da će za te povrede biti nadležno tužilaštvo i da se bez tužilaštva ne može govoriti o daljem razvoju događaja.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.