Zašto ne radi pumpa u Belušiću

Izvor: RTS, 19.Mar.2019, 17:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zašto ne radi pumpa u Belušiću

Meštani Belušića kod Rekovca obratili su se našoj redakciji, sa molbom da proverimo zašto više ne radi benzinska stanica u njihovom selu. Najbliže pumpe od sela udaljene su 10 i 20 kilometara.
Pumpa skoro ispred kuće, a u traktor se gorivo sipa iz kante. Ovaj problem kažu meštani Belušića najveći je u sezoni poljoprivrednih radova.
 
Radivoje Nikolić kaže da je došao period da nemaju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << gorivo: "Zbog čega ne znam, ne postoji razlog zbog čega, samo je zatvorena i ne radi."
Benzinska stanica u selu Belušić postoji od polovine prošlog veka. Poslednjih godina bila je u zakupu do početka decembra 2017. godine kada je Ugovor sa Zakupcem istekao.
"Ugovor je bio na pet godina, kad je ugovor isteko on je hteo da nastavi da radi međutim nisu hteli ugovor da mu produže, i evo već godinu dana stoji, ništa se ne preduzima. Narod se snalazi kako ume", kaže Milan Vasić, iz Belušića.
Iz kompanije NIS našoj redakciji stigao je odgovor u kome se kaže da je „Zatvaranje stanice za snabdevanje gorivom „Belušić" predviđeno razvojnim planskim dokumentima kompanije i deo je procesa optimizacije i modernizacije maloprodajne meže NIS-a, koji obuhvata izgradnju novih i potpunu rekonstrukciju postojećih maloprodajnih objekata, ali i zatvaranje onih koji nemaju preduslove za dalji razvoj i visokoefikasno poslovanje."
Radovan Živković, iz Sekuriča kaže da ljudi hoće da se organizuju da se pumpa aktivira kako bi bila svima blizu doma, da bi mogli da uzimaju potrebne derivate.
Selo Belušić ima poštu, ambulantu, osnovnu školu koju pohađa stotinak dece. Do daljeg će ipak, biti bez benzinske pumpe. Meštani najavljuju i potpisivanje peticije kojom će se i zvanično obratiti NIS-u da se postojeća pumpa renovinara i ponovo otvori.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.