Zaplenjen školski autobus

Izvor: S media, 03.Sep.2009, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaplenjen školski autobus

Kosovska policija zaplenila je autobus firme „Ibarski Kolašin”, koji je goranske srednjoškolce prevozio na nastavu u isturenim odeljenjima na Gori, javlja Građanska inicijativa Goranaca.

Predsednik ovog udruženja Mursalj Haljiljaj je za KIM radio potvrdio da goranski učenici danas nisu seli u školske klupe, jer je KPS zaplenio autobus koji ih je prevozio do mesta u kojima nastavu pohadjaju na srpskom jeziku.

Kao razlog zaplene navodi se to, što vozač nije >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << imao svu potrebnu dokumentaciju za obavljenje prevoza na putevima opštine Dragaš.

“Vozaču je tom prilikom oduzeta sva dokumentacija i zaplenjen autobus uz obrazloženje da za nesmetano saobraćanje na putevima Gore mora da ima prijavljenu relaciju i saglasnost opstine Dragaš. Zbog toga se nastava u srednjoj školi nije odvijala,“ rekao je Haljiljaj.

On očekuje da će se formalnost oko dobijanja saglasnosti za saobraćanje autobusa rešiti u toku dana, kako bi se ubuduće izbegli ovakvi problemi.

Inače, Ministarstvo prosvete je za goranske učenike koji nastavu pohađaju po planu i programu Ministarstva prosvete Republike Srbije, za ovu školsku godinu obezbedilo besplatan prevoz do isturenih odeljenja na Gori.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.