Zahtev za smenu Bubnjevića iz UO RTV

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jan.2012, 14:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zahtev za smenu Bubnjevića iz UO RTV

NOVI SAD -

Koalicija nevladinih organizacija Građanska Vojvodina pozdravila je oslobađajuću presudu za novinarku Blica Anu Lalić po tužbi glavnog urednika lista Zrenjanin Dalibora Bubnjevića.

Građansku Vojvodinu čine Centar za razvoj civilnog društva, Nezavisno društvo novinara Vojvodine, Centar za regionalizam, Građanska akcija, Panonija, Otvoreni licej, Zelena mreža Vojvodine i Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji.

Oni su od Saveta Republičke >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << radiodifuzne agencije (RRA) zatražili da smeni Bubnjevića sa mesta člana Upravnog odbora (UO) Radiotelevizije Vojvodine (RTV).

Viši sud u Zrenjaninu odbio je tužbu Bubnjevića protiv novinarke. On je tražio da mu se isplati odšteta od 100.000 dinara na ime duševnih bolova, jer je Blic preneo jedno saopštenje Građanske Vojvodine o njemu.

Građanska Vojvodina je ocenila da je i ovaj proces pokazao da Bubnjević jeste "promoter nacizma" i uz saopštenje za javnost dostavila i fotografiju na kojoj se on vidi kako promoviše izdanja "Art natrona" iz Zrenjanina, a među njima i knjigu "Slučaj Nacionalni stroj", čiji je autor Goran Davidović, neformalni vođa zabranjene neonacističke organizacije "Nacionalni stroj".

Nevladine organizacije su ocenile da je Bubnjević tužbom protiv novinarke dao svoj prilog "istoriji beščašća" i pokazao koliko mu je stalo do novinarstva i do kolegijalnosti, jer je kao urednik tužio novinarku.

Građanska Vojvodina je podsetila da se njenom zahtevu za smenu Bubnjevića sa mesta člana UO RTV-a ranije pridružilo još 40 nevladinih organizacija, kao i Strukovni sindikat radnika RTV-a.

Ta udruženja građana su podsetila da je sam Bubnjević u tužbi protiv Lalićeve naveo da mu je ambasada SAD u Beogradu otkazala boravak u Americi prošle godine, upravo zbog njegovog nerazjašnjenog učešća u promociji neonacističke literature.

"Šta čeka Savet RRA i zbog čega ne primeni Zakon o radiodifuziji i smeni Bubnjevića iz UO RTV-a. Šta čeka Skupština Vojvodine i zašto ne smeni Bubnjevića sa mešta člana Saveta Tehničkog fakulteta? Da li možda Bubnjević uživa podršku određenih pokrajinskih političara?", upitala je Građanska Vojvodina.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Odbijena tužba Bubnjevića protiv novinarke

Izvor: Radio 021, 29.Jan.2012

Koalicija nevladinih organizacija "Građanska Vojvodina" pozdravila je oslobađajuću presudu za novinarku "Blica" iz Novog Sada Anu Lalić po tužbi glavnog urednika lista Zrenjanin Dalibora Bubnjevića.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.