Izvor: S media, 10.Okt.2012, 23:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zabranjeno šetanje pasa u centru

Odlukom gradskih vlasti u Kraljevu zabranjena je šetnja kućnih ljubimaca u centru grada. Mesta koja su određena za njihovo šetanje i slobodno kretanje nalaze se na periferiji grada.

Zbog ove odluke, koja je inače stara tri godine, a tek sada se sprovodi, ogorčeni su mnogi vlasnici kućnih ljubimaca. Oni su započeli sakupljanje potpisa da se ovakva odluka ukine.

Slavoljub Petrović, vlasnik radnje za kućne ljubimce i dugogodišnji izlagač i pobednik >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << na izložbama pasa, kaže da je potpuno zatečen sprovođenjem ovakve odluke.

"Mene su pre neko veče u parku, gde decenijama šetam pse, opkolila tri komunalna policajca, jer moj pas nije imao zaštitnu masku, iako sam psa držao na kaišu, ne dozvoljavajući mu da se slobodno kreće. Onda su nas ubacili u auto i odveli u policijsku stanicu jer nisam imao kod sebe ličnu kartu, a pas masku. Scena je izgledala kao u nekom filmu, a razlog potpuno besmislen. Tada su mi rekli da sam prošao samo s opomenom, ali da ću za svaki sledeći put, ako izvedem psa u rejon gradskog jezgra, platiti kaznu od 2.500 dinara, pa čak i ako pas bude nosio masku", kaže Petrović za Pres.

Odlukom Grada Kraljeva zabranjeno je da se sa vlasnici sa psom ili mačkom pojave na bilo kom javnom mestu gde se okuplja veći broj građana. Na osnovu toga vidljivo je da se oni mogu jedino šetati i puštati bez povoca samo na obodima Kraljeva. Ova mesta su park kod železničke stanice, leva obala Ibra ispod gradske pijace i bedem pored Ibra, Ratarsko imanje i deo Dositejeve ulice pored Mašinskog fakulteta.

Postavlja se pitanje šta će raditi mnogobrojni Kraljevčani koji žive u strogom centru grada.

(Pres)

FOTO: Guliver/ Thinstock

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.