Izvor: B92, 13.Okt.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vukčević preuzima slučaj Demirović?

Beograd -- Tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević je rekao da je tužilaštvo spremno da preuzme slučaj Dejana Demirovića.

Pripadnika jedinice Škorpioni Okružno tužilaštvo u Beogradu tereti za ubistvo 14 Albanaca u Podujevu 1999. godine. Vukčević je rekao da je Demirovićev predmet vraćen u fazu istrage na osnovu prigovora njegovog branioca.

On je kazao da nije imao prava da ranije reaguje povodom Demirovićevog slučaja, jer je u vreme osnivanja Tužilaštva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za ratni zločin optužnica koju je podiglo Okružno tužilaštvo već bila pravosnažna.Vukčević je dodao da će pratiti taj slučaj, kako bi se eventualno umešao i preuzeo predmet.

Vukčević je najavio da će uskoro biti pokrenuta istraga protiv još nekih osoba osumnjičenih za ratni zločin, a biće podignute i nove optužnice.

Kanadske vlasti izručile su juče Demirovića vlastima u Srbiji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.