Vučić sa kongresmenom Engelom

Izvor: RTS, 03.Jul.2019, 11:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić sa kongresmenom Engelom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da se nada da će poruke američkog kongresmena Eliota Engela u Prištini doprineti stvaranju uslova za nastavak dijaloga Beograda i Prištine. Što pre nastavimo dijalog povećaće se mogućnost za smanjivanje tenzija, istakao je Vučić.
Aleksandar Vučić razgovarao je sa predsednikom Odbora za spoljne poslove Predstavničkog doma Kongresa SAD Eliotom Engelom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
"Pozicije su različite po pitanju naših odnosa prema KiM. On je jedan od najznačajnijih zagovornika nezavisnosti Kosova. Razgovor je bio korektan, govorili smo šta je sve važno i koliko je važno da se nastavi dijalog, da je to važno za dobre srpskoalbanske odnose, za stabilnost u celom regionu i nadam se da će njegove poruke u Prištini doprineti ubrzanom stvaranju uslova za nastavak dijaloga", rekao je Vučić na vanrednoj konferenciji za novinare.
Da li je realno - videćemo, ali što pre nastavimo dijalog povećaće se mogućnost za smanjivanje tenzija, što je od znajčaja za sve nas, istakao je Vučić.
Predsednik Srbije je rekao da se razgovaralo i o drugim temama, od slučaja braće Bitići, do NATO agresije.
"Dakle, svako iz svog ugla, ali na civilizovan i pristojan način smo razmenili različite stavove i mišljenja. Važno je da održavamo kontakt sa spoljnopolitičkim Odborom kongresa", istakao je Vučić.
Vučić je preneo i da mu je Engel rekao da to što je veliki prijatelj Albanaca ne znači da ne želi da bude i prijatelj Srba.  
Američki kongresmen Eliot Engel poručio je u razgovoru sa poslanicima Skupštine Srbije da treba prevazići sve nesuglasice i neprijateljstva na Zapadnom Balkanu i da države treba da sarađuju, kako bi postale članice EU i stvorile bolju budućnost za svoje građane. 
I potpredsednik Skupštine Srbije Vladimir Marinković razgovarao je sa  Eliotom Engelom o bilateralnim odnosima Srbije i SAD.
Kako je saopšteno iz njegovog kabineta, Marinković je kongresmena Engela upoznao s nizom aktivnosti koje su sprovele institucije Srbije i ambasada SAD, a kojima je obeleženo prijateljstvo srpskog i američkog naroda.  
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Što pre nastavimo dijalog smanjiće se tenzije na KiM; Ponosan sam na naše ljude na severu Kosova, nisu im juče ni kilo šećera kupili

Izvor: Večernje novosti, 03.Jul.2019

Vučić je istakao da je razgovor bio težak, ali da će nastavkom dijaloga Beograda i Prištine da se smanje tenzije na KiM PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić obraća se javnosti povodom aktuelne situacije na KiM. Predsednik je istakao da je razgovarao sa američkim kongresmenom...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.