Izvor: RTS, 15.Sep.2021, 11:29

Vučić sa delegacijom Senata Francuske

Predsednik Aleksandar Vučić primio je delegaciju Senata Francuske i tom prilikom istakao da Srbija i Francuska stalno potvrđuju svoje istinsko i postojano prijateljstvo, kao i opredeljenje da sarađuju u svim oblastima od zajedničkog interesa.
S tim u vezi, predsednik Vučić je naveo primere uspešne ekonomske saradnje, kakvo je učešće eminentnih francuskih kompanija u upravljanju aerodromom i izgradnji metroa u Beogradu, i istakao značaj zajedničkih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << projekata za ekonomski napredak naše zemlje, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika.

Vučić je izrazio zahvalnost za podršku Francuske u evropskim integracijama Srbije, na koju, kako je rekla predsednica Grupe prijateljstva Francuska - Zapadni Balkan u francuskom Senatu Marta de Sidrak, možemo da računamo i u budućnosti.
Francuska senatorka je istakla da pomno prate reforme i ekonomski napredak u Srbiji, sa željom da još više kompanija iz Francuske sagleda mogućnosti za investiranje, te da nameravaju da u Senatu organizuju predstavljanje srpskih ekonomskih potencijala.
Vučić i članovi delegacije francuskog Senata razgovarali su i o drugim oblastima saradnje.
Predsednik Vučić je naglasio da je za Srbiju, imajući u vidu ugled i uticaj Francuske, pažnja, koju predsednik Makron iskazuje prema našoj zemlji, od najvećeg značaja. Takođe je izarazio nadu da će i parlamentarna saradnja dveju zemalja još jačati.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Vučić sa francuskim senatorima o saradnji i podršci

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Sep.2021

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas delegaciju Senata Republike Francuske i tom prilikom istakao da Srbija i Francuska stalno potvrđuju svoje istinsko i postojano prijateljstvo, kao i opredeljenje da sarađuju u svim oblastima od zajedničkog interesa...S tim u vezi, predsednik Vučić...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.