Vučić sa Nikolićem o izborima

Izvor: RTS, 13.Jan.2016, 17:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić sa Nikolićem o izborima

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predsednikom države Tomislavom Nikolićem, sa kojim je razgovarao o mogućnosti raspisivanja vanrednih parlamentarnih izbora, saznaje RTS.
Premijer Aleksandar Vučić je inače zakazao sednicu Glavnog odbora te stranke za nedelju, 17. januar, na kojoj će zatražiti odobrenje većine članova Glavnog odbora da u periodu i pre sednice Skupštine >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << stranke ima pravo da donese odluku o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora.

Vučić je juče rekao da odluku o izborima ne može da donese sam i najavio da će razgovarati o tome sa saradnicima, ministrima i predsednikom Srbije.
Inače, premijer je za četvrtak u podne zakazao konferenciju za novinare u vili "Bokeljka".
U međuvremenu je Služba SNS-a za informisanje saopštila da će se na sednici Glavnog odbora, koja će početi u 11 časova, razgovarati o aktuelnoj političkoj situaciji.
Potpredsednik te stranke Nebojša Stefanović izjavio je da je sednica Glavnog odbora stranke zakazana u cilju pripreme Skupštine partije. Ipak, ne isključuje mogućnost da se razgovara i o eventualnom raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora.
S druge strane, šef poslaničkog kluba SNS-a Zoran Babić kaže da je ta stranka uvek spremna za izbore, ali da opoziciona Demokratska stranka "poslednje dve godine beži od svih mogućih izbora".
Oglasio se i predsednik kragujevačkih naprednjaka Radomir Nikolić, koji će predložiti Gradskom odboru te stranke da usvoji zaključak, koji će, kako saopštava, pomoći Aleksandru Vučiću u odluci da se ide na parlamentarne izbore.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.