Vučić o demaršu EU

Izvor: RTS, 22.Avg.2014, 13:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić o demaršu EU

Poštovaćemo volju EU po pitanju izvoza robe u Rusiju i nećemo davati subvencije, ali nećemo ni uvoditi sankcije Rusiji, rekao premijer Aleksandar Vučić koji se obraća javnosti povodom demarša Unije zbog mogućeg povećanja izvoza u Rusiju.

"Upozorenje koje smo dobili iz EU shavtama na ozbiljni način" rekao je premijer Vučić povodom demarša Evropske unije.

Vučić je objasnio da je forma tog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dokumenta niža od demarša, ali da Srbija ne želi da pocenjuje sadržaj koji je uručen.

"Građani mogu da budu mirni i spokojni. Srbija iako se nalazi u teškoj ekonomskoj i političkoj situaciji nije ničim ugrožena", naveo je premijer.

Vučić kaže da država nema potrebe da daje podsticaje izvozu u Rusiju i da je strateški cilj  ulazak u EU.

Međutim, kako je naglasio, Srbija neće uvoditi sankcije Rusiji. 

Evropska unija uputila je demarš Vladi Srbije u kojem poziva da Srbija, kao kandidat za članstvo u Uniji, ne iskoristi ruske uzvratne sankcije Uniji kako bi plasirala svoje proizvode Rusiji.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Vučić: Ni subvencije, ni sankcije

Izvor: RTS, 22.Avg.2014

Poštovaćemo volju EU po pitanju izvoza robe u Rusiju i nećemo davati nove subvencije, ali nećemo ni uvoditi sankcije Rusiji, rekao je premijer Aleksandar Vučić obraćajući se javnosti povodom upozorenja Unije zbog mogućeg povećanja izvoza u Rusiju...Upozorenje koje smo dobili iz EU shvatamo...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.