Vučić na trilaterali u Mostaru

Izvor: RTS, 06.Mar.2018, 08:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić na trilaterali u Mostaru

Predsednik Srbije doputovao je u Mostar gde se održao trilateralni sastanak Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije.
Tri člana Predsedništva BiH, na čelu sa domaćinom skupa predsedavajućim Draganom Čovićem, dočekali su predsednika Vučića.

Nakon dočeka, članovi Predsedništva BiH sa predsednicima Srbije i Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović održali su trilateralni sastanak.
U isto >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << vreme održan je i neformalni sastanak šefova diplomatije tri zemlje.
Održan je i sastanak predsedavajućeg i članova Predsedništva BiH, kao i predsednika Hrvatske i Srbije sa ministrima spoljnih poslova.
Potom su članovi Predsedništva BiH, Grabar Kitarovićeva i Vučić odgovarali na pitanja novinara.
Trilateralni sastanak završava se radnim ručkom koji će u čast predsednice Hrvatske i predsednika Srbije prirediti predsedavajući i članovi Predsedništva BiH.
Na sastanaku koji se održava na poziv Dragana Čovića, a čiju inicijativu su odmah podržali i predsednici Srbije i Hrvatske, razmatrale su se opšte teme.
Sastanak je usmeren na jačanje dobrih međususedskih odnosa i razmenu mišljenja o unapređivanju dalje ekonomske i političke saradnje.

Zbog opštih najava neki u Mostaru imaju manja očekivanja od sastanka, ali o opštim temama trebalo je da se razgovara i početkom decembra prošle godine na sastanku predsednika Aleksandra Vučića sa članovima Predsedništva BiH pa su dotaknuta brojna važna pitanja – pitanje granice, razgovaralo se o trasama auto-puta koji bi spajao Beograd i Sarajevo, o produženju Koridora 11 na kojem radi Srbija, kao i o liberalizaciji raznih proizvoda.
Može se očekivati da se sve te teme nađu na dnevnom redu i danas, a Čović je potvrdio da će se razgovarati o granicama.
Zvaničnih detalja o tome šta će biti konkretne teme nema.
Ocena većine je da bez obzira šta tačno bude ishod ovih razgovora, važno je što su se ovakvi susreti pretvorili u jednu stalnu praksu.
Predsednik Srbije sastao se sa članovima Predsedništva BiH pre tri meseca posle, a pre samo dvadesetak dana posetio je Zagreb i razgovarao sa hrvatskom predsednicom.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Sastanak šefova BiH, Srbije i Hrvatske sa ministrima spoljnih psolova tri zemlje

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Mar.2018

Članovi Predsedništva BiH i predsednici Srbije i Hrvatske, Aleksandar Vučić i Kolinda Grabar-Kitarović, održali su danas sastanak iza zatvorenih vrata, a potom se sastali sa šefovima diplomatija tri zemlje - Igorom Crnadkom, Ivicom Dačićem i Marijom Pejčinović - Burić...Posle tog sastanka...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.