Vučić dolazi u Priboj?

Izvor: RTS, 31.Okt.2013, 08:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić dolazi u Priboj?

Pruga Beograd - Bar i dalje blokirana u Priboju. Predsednik Štrajkačkog odobra FAP-a Milorad Dragaš rekao je RTS-u da se tokom prepodneva očekuje dolazak prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića u Priboj, kako bi se pronašla rešenja za nagomilane probleme FAP-a.

Radnici pribojskog FAP-a i treću noć blokirali su prugu Beograd - Bar pošto ni jučerašnji pregovori sa opštinskim rukovodstvom nisu bili uspešni.

Presednik štrajkačkog odbora FAP-a Milorad >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Dragaš rekao je za RTS da se tokom prepodneva očekuje dolazak prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića u Priboj, kako bi se pronašla rešenja za nagomilane proleme FAP-a: velika dugovanja, pokretanje proizvodnje i pronalaženje strateškog partnera.

Vučić je juče rekao da niko ne sme da ucenjuje državu, a posebno ne FAP, kojeg država izdržava.

Podsetio je da je u poslednjih 12 godina država uložila 1,3 milijarde dinara u FAP.

"Gotovo da ništa nije investirano u biznis", rekao je Vučić za B92 i dodao da je sve otišlo u plate i druge troškove.

On je naveo da, kad to kaže, ne kritikuje radnike, koji bi vredno radili, već rukovodstva i one iz sindikata koji misle da je dovoljno da budu što bahatiji i osioniji i da će time da dobiju veću državnu podršku.

Radnici FAP-a traže da im se isplati bar jedna od pet zaostalih plata, da im se overe zdravstvene knjižice i, pre svega, da im se omogući da rade.

U grupi 29 preduzeća u restrukturiranju, i sa državom kao većinskim vlasnikom, FAP je, sa oko 1.500 zaposlenih, do avgusta dobijao subvencije od 20 miliona dinara mesečno.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Priboj, štrajkači očekuju Vučića

Izvor: RTS, 31.Okt.2013

Pruga Beograd - Bar i dalje blokirana u Priboju. Predsednik Štrajkačkog odobra FAP-a Milorad Dragaš rekao je RTS-u da se tokom prepodneva očekuje dolazak prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića u Priboj. U Vučićevom kabinetu, međutim, kažu da on neće doći u Priboj sve dok radnici FAP-a...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.