Vučić: Radnicima plata do utorka jedna plata

Izvor: Blic, 31.Okt.2013, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Radnicima plata do utorka jedna plata

Prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić izjavio je danas u Priboju da će radnici FAP-a do utorka primiti jednu od zaostalih plata i da će im biti rešen problem overe knjižica. Do prvog marta sledeće godine radnici će dobiti ostale plate.

Aleksandar Vučić obezbedio je dolazak jednog od direktora kompanije Mercedes, Rolfa Jirgena Sejerlea, u Priboj i njegovo učešće u razgovoru vicepremijera sa rukovodstvom FAP-a.

Sejerle je u prostorije FAP-a u Priboju stigao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << neposredno nakon vicepremijera, i u toku je njihov razgovor sa rukovodiocima pribojske fabrike.

Kako Tanjug nezvanično saznaje, od predstavnika "Mercedesa" se očekuje da proceni da li nemački automobilski gigant može na bilo koji način da pomogne FAP-u, odnosno da uposli njegove kapacitete.

Vučić je na sastanak sa rukovodstvom FAP-a došao sa svojim ekonomskim savetnikom Sinošom Malim i savetnikom Jorgom Haskensom, koji je takođe Nemac.

Kako se saznaje, sigurno je da će Vučić tražiti da rukovodstvo FAP-a potvrdi da poseduje zalihe u vrednosti od 5,6 milijardi dinara, kao što je navedeno u ličnoj karti tog preduzeća.

Vučić će tražiti da se te zalihe pokažu, kako bi se otklonile ili potvrdile sumnje da su one - samo na papiru.

Država, naime, kako je ranije rekao Vučić, neće da baca pare, spremna je da pomogne, ali neće nagrađivati nerad, javašluk i lopovluk.

Posle sastanka sa rukovodiocima FAP-a, Vučić će razgovarati sa radnicima.

Pročitajte još: Radulović: Niko, a posebno ne "Mercedes", neće doći u ovakav haos kao što je u FAP-u Vučić: Niko ne sme da ucenjuje državu, posebno ne FAP Đilas: Beograd bi mogao da pomogne FAP-u kupovinom autobusa Odblokirana pruga, Vučića čekaju u Priboju

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Vučić: Radnicima FAP-a do utorka jedna plata

Izvor: Blic, 31.Okt.2013

Prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić izjavio je danas u Priboju da će radnici Fabrike automobila Priboj (FAP) a do utorka primiti jednu od zaostalih plata i da će im biti rešen problem overe knjižica. Do 1. marta sledeće godine biće minimalac i zaostale plate, rečeno je posle sastanka Vučića...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.