Vučić: Haj tek fabrika u Srbiji, u utorak objava o tome

Izvor: Vesti-online.com, 05.Maj.2019, 11:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: "Haj tek" fabrika u Srbiji, u utorak objava o tome

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će u utorak zajedno sa važnim evropskim investitorom imati veliku objavu o novoj investiciji u Srbiji, a reč je o fabrici najviše tehnologije.

- Tu će biti zaposleni i plaćeni veoma dobro inženjeri, naši najškolovaniji ljudi - rekao je Vučić za TV Pink.

On je dodao da će ta fabrika biti u blizini Beograda, južnom Banatu ili Sremu.

- Mislim da je Pančevo i okolina Pančeva za njih idealno >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << mesto. Govorićemo o tome u utorak. Mnogo sam radostan zbog toga, jer će to pokazati Evropi i svetu da možemo da radimo najfiniju tehnologiju, a ne ono što bi zahtevalo nikakvo znanje i samo radnu snagu. To će promeniti poziciju Srbije na mapi najvažnijih investicionih destinacija na starom kontinentu. Ponosan sam i srećan zbog toga - rekao je Vučić.

Velika ulaganja sa velikim izvoznim potencijalom, to je ono što nam popunjava budžet i daje nam novac da povećavamo plate i penzije i da radimo nove puteve, pruge, dodao je Vučić.

Kako je rekao za sve to mora da se radi i da to ne dolazi zato što neki političari želi više ili manje plate.

Svako, bi, kaže želeo da isplaćuje po 2.000 evra, ali ne može, nismo zaradili...

- Morate da stvarate uslove, da pravimo više novca, da bismo sve to mogli da napravimo. Takva nova fabrika to je ono što nam popunjava budžet - naveo je Vučić.

On je, govoreći u infrastrukturnim projektima, rekao da će uskoro biti otvoren put Obrenovac-Čačak, zatim za deset dana će biti otvorena Grdelička klisura i kompletan južni krak Koridrora 10

- Mislim da je to za nas od velikog značaja i da to pokazuje kako stvari dolaze na svoje mesto - rekao je Vučić.

Dodao je da u utorak dolaze predstavnici Svetske banke i da je važan njihov novi stav a u dokumentu koji je dobio, kaže, stoji da uz reforme koje je Srbija sprovela stoji i šta još treba da se uradi da bismo u godinama pred nama umesto rasta od tri i četiri odsto imali rast od sedam odsto.

- Mi smo spremni da sa njima razgovaramo o svemu i da sve to sprovedemo u delo kako bismo imali rast od pet plus i šest plus. To bi bilo neverovatno, ali ti opdaci govore koliko oni misle da Srbija ide dobro i da može još bolje - rekao je Vučić.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Uskoro dolazak važnog evropskog haj-tek investitora

Izvor: Capital.ba, 05.Maj.2019

BEOGRAD – Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da u Srbiju uskoro dolazi novi važan evropski investitor iz oblasti visoke tehnologije, koji će da “promijeni poziciju zemlje na mapi najvažnijih i najmoćnijih investicionih destinacija u Evropi”. Vučić je rekao da će u utorak,...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.