Vučić: Embargo posledica pregovora

Izvor: RTS, 24.Jul.2011, 14:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Embargo posledica pregovora

Naprednjaci traže sednicu Skupštine na kojoj bi se utvrdila državna i nacionalna politka prema Kosovu i Metohiji. Posledica pregovora sa Prištinom je embargo na uvoz robe, umesto obećanja boljeg života građana na Kosovu, rekao Aleksandar Vučić.

Zamenik predsednika Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić rekao je da je vlast u Srbiji uspela da posle "izvanredno vođenih pregovora sa >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Prištinom" kao rezultat ima embargo na uvoz robe iz centralne Srbije na Kosovo i Metohiju i smanjenje izvoza od 350 miliona evra.

Vučić je na konferenciji za novinare istakao da je Srbija došla do rasula u svim sferama društvenog života i da je posledica pregovora sa Prištinom, umesto obećanja boljeg života građana na Kosovu i Metohiji, embargo na uvoz robe.

"To i nije neki rezultat kojim Vlada Srbije može da se pohvali", ocenio je Vučić i istakao da se državna i nacionalna politika "ne dogovora u Skupštini Srbiji, već u kabinetu predsednika Republike".

Vučić je zatražio održavanje sednice parlamenta na kojem će predstavnici vlasti odgovoriti šta je to državna i nacionalna politika i zašto su "lagali naciju".

Prema Vučićevim rečima, ne treba priznati carinski žig Kosova, ali je i upitao da li je iko u Srbiji znao da postoji problem sa nekim carinskim žigom, srpskim ili kosovskim.

"Ne znam šta bismo mi predložili, pitate me sada kada smo došli do kraja i u 89. minutu je rezultat 0:5, a treba da pobedimo sa 6:5", odgovorio je Vučić sportskom terminologijom.

Vučić je ponovio da je pre razgovora sa Prištinom, trebalo jasno predstaviti šta su teme dijaloga.

Govoreći o ekonomskoj situaciji, Vučić je ocenio da građani jedva "krpe kraj sa krajem", a da je Vlada Srbije uspela da stočni fond zemlje vrati na nivo sa kraja 19. veka.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.