Vreme huškača: Blaćenje Vlade Srbije

Izvor: BKTV News, 06.Jun.2014, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vreme huškača: Blaćenje Vlade Srbije

Otkako je stupio na dužnost premijera Vlade Srbije Aleksandar Vučić se sučeljava sa podmetanjima iz političkog „podzemlja“, odnosno tajnih klubova moći, kao i pojedinih struktura unutar MUP-a koji žele da kompromituju premijera i njegovu porodicu.

Premijer Srbije se suočava sa opstrukcijom u pojedinim resorima države, pre svega u MUP-u, i to u času kada je krenula smena u vrhu srpske policije. Da li se ovde radi o mreži interesa moćnih u MUP-u koji dugi niz godina >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << deluju kao paradržavni sistem zloupotrebljavajući državne institucije?
Pritisak na premijera i na pojedine ministre dolazi i iz kuhinje tajkuna koji su u sukobu sa vladinom politikom. Posebno je „aktivan“ biznismen Miroslav Mišković koji je rešen da na svoj način preko američko-britanskih mreža i kanala vodi medijski i politički rat protiv premijera i Vlade Srbije.
Na toj osnovi su i neke lobističke akcije pojedinih političara iz opozicije koji su pokrenuli kampanju u OEBS-u da je u Srbiji na snazi cenzura medija, koja je naročito bila izražena u vreme vanredne situacije zbog katastrofalnih poplava. Reč je, naime, o klanovskom delovanju pojedinih opozicionih političara i tajkuna u cilju kompromitacije politike Vlade Srbije, odnosno premijera Aleksandra Vučića.
Budući da je opozicija razjedinjena i bez šire javne promocije, neophodna joj je pomoć pojedinih medija u cilju nastavka kampanje protiv Vlade Srbije, premijera Vučića i predsednika Srbije Tomislava Nikolića. Novac, naravno, stiže od tajkuna, pre svega od Miroslava Miškovića.
Da li je uopšte potrebno spomenuti da je pomenuti tajkun prodao svoje osiguravajuće društvo u času katastrofalnih poplava. Zatak takvih medija je da šire neistine kako je u Srbiji na snazi autoritarni poredak jedne ličnosti, odnosno premijera Srbije Aleksandra Vučića. Nažalost, u tu prljavu kampanju uključuju se i pojedini zapadni mediji i politički krugovi kojima je jedino stalo do stvaranja političkih tenzija u Srbiji.
Osnovni razlog je taj što Vlada Srbije ne želi da profiliše agresivnu politiku prema Ruskoj Federaciji. Vlada Srbije vodi suzdržanu politiku u interesu dobrih odnosa i sa EU i sa Ruskom Federacijom.
Činjenica je da svi oni koji posle katastrofalnih poplava žele da isprovociraju pad aktuelne vlade nisu voljni da se uključe u obnovu Srbije, već im više odgovara strategija „što gore, to bolje“.
Tomislav Kresović

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.