Vojska na ulicama: Opsada

Izvor: B92, 02.Avg.2023, 10:54

Vojska na ulicama: Opsada

Vojnici i policija El Salvadora opkolili su danas ceo departman Kabanjas u centralnom delu zemlje, u okviru rata protiv bandi.

Kako je Bukele objavio na društvenoj mreži Iks (X), bivšem Tviteru, od jutros je 7.000 vojnika i 1.000 policajaca podiglo sigurnosnu ogradu s ciljem da se članovi bandi spreče da napuste to područje, kao i da se prekine njihov lanac snabdevanja, prenosi BBC.

On je istakao da je Kabanjas postao "mesto sa najvećim brojem terorističkih ćelija". >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Poručio je da opsada neće biti prekinuta, "dok ne budu uhapšeni svi kriminalci".

Pozvao je lokalno stanovništvo i turiste da ostanu mirni i nastave uobičajene aktivnosti.

Više od 70.000 osumnjičenih članova bandi uhapšeno je u El Salvadoru od marta 2022, kada je proglašeno vanredno stanje zbog porasta broja ubistava povezanih sa bandama. Osiromašena centralnoamerička zemja smatra se jednom od najopasnijih na svetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.