Izvor: B92, 30.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojska demantuje FHP

Beograd -- Zoran Puhač demantuje navode Fonda za humanitarno pravo u vezi sa oslobađanjem od obaveze da pripadnici VS prijavljuju haške begunce.

Portparol Vosjke Srbije Zoran Puhač kaže da je stara naredba kojom je regulisana obaveza da pripadnici Vojske i Ministarstva odbrane prijave haške begunce morala biti poništena zbog promene imena države i da bi se stvorili uslovi za donošenje nove naredbe.

"Saopštenje FHP, ukoliko je uopšte autentično, nije nam razumljivo, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jer činjenice govore suprotno. Naime, precizne odredbe o naredbi veoma jasno definišu sve obaveze pripadnika vojske u postupanju ili sa optuženima pred Hačkim tribunalom, ili sa podacima o njima, kao i sankcionisanje i kršenje naredbe. Pri tome, vrlo je važno napomenuti da je ta naredba veoma slična prethodnoj, koja je donetapre nekoliko godina", rekao je Puhač.

Podsetimo, Fond za humanitarno pravo ocenio je kao nezakonitu odluku koju je doneo ministar odbrane Zoran Stanković kojom se pripadnici vojske i Ministarstva odbrane oslobađaju obaveze da prijavljuju haške begunce.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.