Veroučitelji protestovali ispred opštine

Izvor: SandzakInfo.net, 10.Okt.2012, 15:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veroučitelji protestovali ispred opštine

Predsednik Štaba za zaštitu veroučitelja Islamske zajednice u Srbiji Rešad Plojović zatražio je danas od lokalne samouprave i Vlade u Beogradu da prestanu da krše prava muslimana u Sandžaku i Srbiji.

Ova IZ je organizovala protestnu šetnju od Skolske uprave do Gradske uprave Novog Pazara sa zahtevom da veroučitelji iz verske zajednice budu vraćeni na posao.

Plojović je učesnicima, koji su nosili transparente sa natpisima “Stop neveronauci” i ”Stop neveroučiteljima”, ispred zgrade lokalne samuoprave poručio da je protest organizovan zbog odbrane imovine, vođa i institucija IZ u Srbiji.
“Okupili smo se pred Gradskom upravom, jer su napadi na IZ krenuli iz te zgrade”, rekao je Plojović.

On je, aludirajući na lokalne izbore od 2008. godine, rekao da je IZ prevarena od strane političara.

“Jedni su nas napadali, a drugi nam se licemerno prodavali za prijatelje, govoreći da će zaštiti naša nacionalna i verska prava. Oni koji su došli na vlast su se ujedinili sa onima koje su, tobož, svrgli sa vlasti. Zapravo su pokazali da su u tome bili zajedno”, rekao je Plojović.

On je pozvao državne i lokalne organe uprave da “zaustave nezakonito ponašanje” prema IZ i veroučiteljima. 

“Ovo je prvi protest, ali nije i zadnji. Nemojte se nadati da ćemo se zaustaviti sve dok ne ostvarimo naša prava, a to su potpuna sloboda muslimana da stvari koje se tiču IZ uređuju kako oni hoće”, rekao je Plojović.

On je upozorio da će, “ukoliko budu terani na radikalizaciju”, na to biti i naterani.
 

Nastavak na SandzakInfo.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakInfo.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakInfo.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.