Verbić očekuje normalizaciju stanja u Institutu

Izvor: Studio B, 02.Feb.2015, 18:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Verbić očekuje normalizaciju stanja u Institutu

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srđan Verbić očekuje da će se što pre razrešiti situacija na Institutu za molekularnu genetiku i genetičko inženjerstvo, u koji je Veselin Sjekloća upao u utorak 27. januara ujutru predstavljajući se kao novi

Tokom posete Institutu, Verbić je razgovarao sa direktorkom Jelenom Begović i obratio se zaposlenima kojima je predočio koje su korake preduzeli Ministarstvo prosvete i druge institucije, u pogledu zaštite Instituta.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << />
Verbić se nada da će se u što kraćem roku razrešiti situacija, koja, kako je naveo, može da ugrozi imidž i rad te institucije, navodi se u saopštenju resornog ministarstva.

Ministarstvo je, kako je saopšteno, u saradnji sa Upravnim odborom Instituta, policijom, Javnim pravobranilaštvom i drugim institucijama, preduzelo sve mere da se ova situacija hitno razreši.

U saopštenju se podseća da je Institut u utorak, 27. januara "uzurpiran" od Veselina Sjekloće, koji tvrdi da je zakonski zastupnik te ustanove i koji je sa advokatom i obezbeđenjem ušao u prostorije Instituta i posle intervencije policije odbio da napusti zgradu.

"U sredu, 28. januara na Institutu više nije bilo neovlašćenih lica, a osetljivi biološki materijali su bili bezbedni i pod kontrolom", saopšteno je ranije iz te naučne institucije.

Institut za molekularnu genetiku i genetičko inženjerstvo Univerziteta u Beogradu vodeća je naučnoistraživačka institucija u Srbiji. Njegovi stručnjaci učestvuju u obrazovanju najtalentovanijeg naučnog kadra u zemlji i regionu. 

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.