Veleobrt: Bio je tajni član Vagnera, i to VIP

Izvor: B92, 30.Jun.2023, 07:37

Veleobrt: Bio je tajni član Vagnera, i to VIP

Prema dokumentima u koje je imao uvid CNN, ruski general Sergej Surovikin bio je tajni VIP član privatne plaćeničke grupe Vagner.

Kako se dalje navodi, general Armagedon, kako Surovikina zovu, imao je čak i lični matični broj u toj grupi ruskih plaćenika.

Podsjetimo, Surovikin nije viđen u javnosti od subote i nije poznato gde se sada nalazi.

Više medija je prenelo da se sumnja da je uhapšen u okviru čistke koja je u Rusiji započela nakon pobune >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koju je pokrenuo proteklog vkenda osnivač i vođa Vagnera Jevgenij Prigožin.

Američki mediji naveli su čak i da je u celu organizaciju zapravo bio uključen i Surovikin.

Surovikin je odlikovani zapovednik ruskih vazdušnih snaga, a nadimak general Armagedon je dobio, kako se piše, zbog nemilosrdne taktike bombardovanja gradova u Siriji.

Krajem prošle godine imenovan je za zapovednika ruskih snaga u Ukrajini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

CNN otkriva: Surovikin bio tajni VIP član grupe Vagner

Izvor: Danas, 30.Jun.2023

Prema dokumentima u koje je imao uvid Si-En-En, ruski general Sergej Surovikin bio je tajni VIP član privatne plaćeničke grupe Vagner te je imao lični matični broj kod Vagnera.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.