Veća vojna saradnja Kine i Rusije

Izvor: B92, 16.Apr.2015, 20:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veća vojna saradnja Kine i Rusije

Ministar odbrane Kine Čang Vanguan rekao je da dobrosusedski odnosi Rusije i Kine doprinose stabilnosti u regionu i celom svetu.

Osim toga, on je naglasio da dve zemlje nameravaju da prodube vojnu saradnju.

Vanguan je, na konferenciji za novinare u Moskvi, gde učestvuje na 4. međunarodnoj konferenciji o bezbednosti, rekao da su Rusija i Kina strateški partneri i da se odnosi između dveju država i oružanih snaga razvijaju na visokom nivou.

"To služi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << interesima ne samo naših dveju zemalja, već je to doprinos miru i stabilnosti u regionu i svetu uopšte", rekao je on, a prenela ruska agencija Tas.

Za vreme konferencije, Vanguan je imao susret s ruskim kolegom Sergejom Šojguom.

"U otvorenoj i prijateljskoj atmosferi razmenili smo stavove o regionalnim i globalnim pitanjima, kao i o drugim pitanjima od zajedničkog interesa i radili na brojnim sporazumima", rekao je kineski ministar.

"Ubuduće, produbićemo saradnju između naših oružanih snaga kako bismo doprineli razvoju međusobnih odnosa", rekao je Vanguan.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.