Vagner potvrdio: Prigožin je mrtav

Izvor: B92, 23.Avg.2023, 22:20

Vagner potvrdio: Prigožin je mrtav

Lider ruske paravojne grupe Vagner Jevgenij Prigožin je mrtav, potvrdila je ta vojna formacija na svom Telegram kanalu.

"Vođa Vagner grupe, heroj Rusije, istinski patriota svoje domovine, Jevgenij Viktorovič Prigožin poginuo je, a to je rezultat akcija izdajnika Rusije", navodi se u postu na kanalu grupe.

"Ali čak i u paklu, on će biti najbolji! Slava Rusiji", dodaje se u objavi Vagnera.

Ime Prigožina nalazilo se na listi putnika aviona koji se danas >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << srušio u ruskoj Tverskoj oblasti, kada je poginulo svih 10 ljudi u letelici, saopštila je ranije ruska Federalna agencija za vazdušni saobraćaj.

Vođa ruske paravojne grupe Vagner Jevgenij Prigožin i njen komandant Dmitrij Utkin bili su među 10 osoba koje su se nalazile u avionu koji se danas srušio severno od Moskve, potvrdila je ruska civilna avijacija Rosaviacia.

Ova služba objavila je i imena sedam putnika, među kojima su i Prigožin i Utkin, kao i imena trojice pilota, prenose ruski mediji.

U avionu je bilo i troje članova posade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.