Izvor: B92, 06.Jun.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VUKSANOVIC: BEZ ZAJEDNICKOG MITINGA SA SPS

Beograd -- Predsednik Narodne demokratske stranke Slobodan Vuksanovic izjavio je da ne postoji mogucnost za organizovanje zajednickog mitinga opozicije 28. juna u Beogradu. Za Vidovdan su miting ispred Skupstine SRJ zakazali Srpski pokret obnove, Socijaldemokratija Vuka Obradovica, Nezavisni sindikat zemljoradnika, pozarevacki Otpor i NDS. Istog dana, na Trgu Republike, miting organizuje i Socijalisticka partija Srbije.

Vuksanovic je rekao da je organizacioni odbor Vidovdanskog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sabora "zakljucio da ne treba nasedati ni na kakve trikove Vlade Srbije ili se zanimati time sto se u isto vreme odrzava drugi miting u Beogradu". On je rekao da je "ostavljen otvoren poziv svim prevarenima za ucesce na Saboru 28. juna", ukljucujuci tu i Demokratsku stranku Srbije i Novu Srbiju. Organizacioni odbor Vidovdanskog sabora zatrazio je "od EU i SAD da osude teror Vlade i premijera Zorana Djindjica nad Parlamentom i narodom", kao i da pomognu da "Socijaldemokratiji budu vraceni poslanicki mandati i spreci isto takvo nasilje nad DSS".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.