Izvor: B92, 09.Apr.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VISE HILJADA SRBA NA PROTESTU U KOSOVSKOJ MITROVICI

Kosovska Mitrovica -- Vise hiljada Srba okupilo se u utorak u severnom delu Kosovske Mitrovice, na protestu zbog hapsenja sugradjanina Slavoljuba Jovica, jednog od "cuvara mosta" u tom podeljenom gradu. Na protestu je od UNMIK zatrazeno da Jovic, kog su medjunarodni policajci prilikom hapsenja pretukli, bude odmah oslobodjen.

Advokat Ljubomir Pantovic izjavio je za B92 da je dobio tekst naloga za Jovicevo hapsenje, koje je potpisao medjunarodni istrazni sudija, i u kom se njegovom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << klijentu na teret stavlja krivicno delo "ucestvovanja u skupini koja je izvrsila nasilje". Pantovic kaze da Jovic ima teske povrede glave i da se zali na bolove po citavom telu.

Svedok dogadjaja od ponedeljka i rodjeni brat Slavoljuba Jovica Nebojsa Jovic kaze za B92 da ovaj nije mogao da organizuje incident jer je na lice mesta stigao nekoliko minuta pre sukoba. Pokusavajuci da odbrani brata, Nebojsa je povredjen gumenim metkom. "Ne mogu to da opisem, 10 specijalaca tuku, ne biraju, po glavi i bubrezima, on je bio sav krvav.

Ja sam ranjen kada sam probao da mu pridjem, da ga iscupam, ranjen sam gumenim metkom, nisam mogao da shvatim. Ja sam samo pokusao brata da izvucem, da trazim da bude oslobodjen, da vidim da mi kazu kako bi eventualno resili taj problem, nisam presao ni 2 metra kada je jedan Poljak, pripadnik specijalnih jedinica, uperio u mene 'pumpericu'. Nisam verovao da ce da puca, medjutim on je ispalio metak i ja sam izgubio ravnotezu", kaze Jovic.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.