VIDEO: Interstellar zaradio preko 300 miliona dolara

Izvor: Radio 021, 17.Nov.2014, 21:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: "Interstellar" zaradio preko 300 miliona dolara

Hit Kristofera Nolana "Interstellar" u bioskopima širom sveta proteklog vikenda zaradio je više od 300 miliona dolara.

Samo na kineskim blagajnama ova intergalaktička epopeja odnela je 42 miliona dolara, što predstavlja najbolji Nolanov i Vorner Brosov start u toj zemlji. Ovo je veliki uspeh s obzirom na to da "Interstellar" nije u 3D-u, formatu američkih filmova koji najčešće dobijaju dozvolu za ulazak na tržište Kine.

Dve nedelje nakon pojavljivanja na tržištu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << odiseja u svemiru na svom računu ima ukupno 321,9 miliona dolara, od čega u Koreji 15,8 miliona, u Velikoj Britaniji šest miliona, a u Rusiji 5,3 miliona dolara. Dodajmo i to da sledećeg vikenda film dolazi u Japan, jedno od glavnih tržišta.

Naučnofantastični projekat u kojem glume Metju Mekonahi i En Hatavej je koštao 165 miliona dolara.

Diznijev animirani film "Big Hero 6" je zaradio 11,9 miliona dolara u 23 zemlje. Najbolje je prošao u Meksiku, gde je na otvaranju doneo 4,8 miliona. Globalno je zaradio 148,3 miliona, što je bilo dovoljno da se pozicionira na drugo mesto svetske liste.

Kineska publika je imala priliku da vidi i "Penguins of Madagascar" u produkciji "DreamWorks Animation". Američka publika videće ovaj animirani film tek 26. novembra. U Kini je završio na drugoj poziciji sa 11,3 miliona dolara.

Dva nastavka su se trkala za četvrto i peto mesto: "Dumb and Dumber To" i "Don't Go Breaking My Heart 2", a oba su u inostranstvu zaradila oko devet miliona.

"Dumb and Dumber To" je imao veliku naklonost publike u Nemačkoj, Španiji, Austriji i Švajcarskoj, a sledećih nedelja očekuje ga publika u Velikoj Britaniji, Irskoj, Novom Zelandu i Australiji.

"Don't Go Breaking My Heart 2" je romantična komedija nastala u produkciji Hong Konga i Kine, a debitovala je na Dan samaca, što je neka vrsta Dana zaljubljenih.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.